Potplanten, bloembollen en gloriosa's

 

Vanuit onze oorsprong en geografische ligging in de Bollenstreek niet ver van alle grote bloemen- en plantenveilingen verzorgen wij nog regelmatig grote orders voor onze buitenlandse klanten.

Tevens kunnen wij bogen op een jarenlange ervaring in de handel in gloriosa's. 

 

Gloriosa is bijzonder.

Niet alleen is de bloem fraai om te zien, botanisch gezien is het een zeldzaamheid, dat een knolgewas en bovendien een lelieachtige klimt.

De plant hecht zich met bladranken aan een klimoppervlak. De bladranken hebben de vorm van kurkentrekkerachtige, slanke stengels. Met behulp van de bladranken kan Gloriosa een hoogte van anderhalve tot twee meter bereiken.

Van oorsprong komt de plant uit gematigde zones van Afrika en West-Azië. Sommige botanici brengen Gloriosa in verband met Colchicum. Gloriosa bevat ook colchicine, een uiterst giftige stof. Oppassen dus met de sappen van de plant.


Gloriosa superba 'Rothschildiana' is de bekendste en het minst moeilijk te houden. Kroonbladen van deze variëteit hebben grote, rozig rode bloemen met langs de rand een diepgele kleur. De kroonbladen zijn sterk gegolfd.


Gloriosa superba 'Simplex' heeft een kleinere bloem, terwijl de kleur van de kroonbladen meer dieporanje is getint.

Klik hier voor het aanvragen van nadere informatie